June 30, 2011

cerita kerja. HAHA

Assalamualaikum peeps :).

Semakin hari semakin buzy. HAHA. buzy dengan kerja. first time ni kerja dalam hidup. cehh. kena bangun awal. pukul 9.30 dah kena masuk kerja. hari ni hari khamis. yeahh. dah 2 minggu aku kerja. cari duit lah konon. haha. ce tengok kat wishlish ambe tuh. bnyak bebenor nak beli. tak cukup dengan duit gaji. xpe. kerja dengan mama sendiri. kalau rajin boleh up sikit. HAHA. tapi hari tu dah kene marah. bangun lambat. pukul 11 baru masuk. wakakakaka. padan muka. Lepas hari tu, kul 5 dah celik mata. lepas tuh mula lah tak boleh tido. aduii. haha. takut punyer pasal. sekarang ni. tido awal. bangun awl. cehh. macam dok asrama jep. bukan nak cerita pasal ni. nak cerita kisah saya dengan beberapa orang customer.aduiiii

CUSTOMER 1
keadaan pak cik agak mencurigakan. pak cik tu datang dari arah depan. diia parking kereta dijalan sebelah sana, dengan berjalan yang lorat laju terus menuju ke hadapan pintu klinik. aku masa tuh baru bangun tido. aduyaiii.pening nye rasa. tengok pakcik tuh macam erkkk. takut aku. ya allah. muka aku dah pucat mase ni. maen dengan pening lagi. aku pun pergi bukak pintu, still cakap kat luar, mula-mula aku tak bagi masuk,  bila pakcik tuh cakap nak beli jus. aku tergamam. tengok dia balik. aduii. takut nya. then aku rasa serba salah bila dia tunjuk jus yang ada atas meja. aku pun bagi beliau masuk.kesian pak cik tuh, aku syak wasangka kat pak cik tu. bila nampak kesungguhan pak cik tu nak beli, baru lah aku tanya dia macam-macam. dia kata dia lorat gaduh. pak cik tuh singgah kih coz isteri dia suruh beli. ya allah. kesian kat pak cik :( sampai sekarang masih ingat kat pak cik tuh.

CUSTOMER 2
pit pit, bunyi hon sebuah motor kapchai. arghhh. aku geliat bangun. *tido semacam je kerja. HAHA.kat depan klinik ade sorang mamat yang umur dalam linkungan 20-an kot. aku pun pergi kat bukak pintu, still cakap kat luar. takut kot nak ajak masuk dalam. rupa-rupanya dia datang buat marketing. datang nak jual buku kanak-kanak kot. aduiii. aku cepat-cepat cakap. tak de orang ni. okey -.-. mase aku nak tutp pintu tuh, sempat lagi dia berteka teki. aduiiii. tak layan aku.bukan ape. mamat ni macam tiga suku je. takut ~

Itulah antara adegan-adegan yang mencemaskan. HAHA. mase tuh jugak hormon adrenalin rase nak tersembur je. wakakaka. muka boleh siap berlakon ju-on. pucat macam mayat. hahaha. aduiii

Lepas ni. i.allah tak de lagi syak wasangka. tak pasal-pasal pak cik tu kena. sory ye pak :|

10 comments:

Haru Biru said...

ko kje kat mana tu... hehe... kena tgk jugak keadaan.... tak boleh nak berbaik sangka selalu... kalo tak kena gaya silap2 kita jugak yang merana...

N A N I said...

kerja kat mana tu tieha? :)
betul ckp org ats, takleh baik sgka slalu wlpn pkcik tu nmpk ksian..bhya...

tieykah said...

Pah pokcik tu ngorat awk plop dik:)

HAHAHA!

nurfatiha blacky said...

@haru biru : okey. kerja kat klinik. hee

nurfatiha blacky said...

@nani : kat klinik syg. betol2. kena hati2 lepas ni. hee

nurfatiha blacky said...

@kak tieykah : aduiii. pok kang ! xdop la. hha

kokser kokdam said...

bajet nk keno ngorat ke..?

eheh

nurfatiha blacky said...

@kokser kokdam : dop la. aduii. haha. takuttt. gerunnn. mace2 lahh. wakakaka

ïêmå å¢klê§ said...

kje kat klinik ker??
camner lak klinik ad jual jus??

nurfatiha blacky said...

ye2 kat klinik. ade just aura maznah . hee :))