June 9, 2011

POSTPAID VS PREPAID

Morning peeps :)
entry kali ni, nak cakap pasal penguna prepaid dan postpaid
saia guna prepaid je. hehe. 
anda semua guna ape eh ?
actually, tadi mase kemas purse, *purse baru
jumpa banyak kad prepaid.
aduiii, dihitung-hitung sebanyak RM100
omaiiigod. banyaknye spent kredit mase kat matrik dulu.
tuh baru yang guna kad, tak kira yang col orang suh masukkan.
aduii, kalau kira, duit kredit tu boleh buat shopping. hehe
perlu fikir ni nak kurangkan belanja kredit.
al-maklumlah, ekonomi gawat sekarang.
menganggur.hoho

RM100

Sekarang ni tengah fikir-fikir nak tukar plan number,
nak cari yang boleh berjimat,
please suggest -.-
senang nak sembang lame-lame,
mesej non-stop,hehe. amboiiii. 
HAPPY ? okey ke ? ke DIGI ?
sape guna HAPPY and DIGI ?
plan ape eh yang anda cakap kami bayar?
okey tak ?
nak guna number yang murah-murah.
*cerewet betul kan ?hehe

kan best sape yang guna postpaid.
tak terganggu pun bila nak sembang lama-lama,
hari tu mase form 4 saia dah guna yang prabayar, 
tuh pun yang dah limit kan setiap bulan,
tak sampai sebulan dah sampai limit. aduiii -.-
then tukar balik yang prepaid.
padan muka.lol 

Bagi pengguna postpaid ni, majoriti untuk orang yang dah bekerjaya.hoho
senang untuk kemudahan diorang.
tak payah lah ada time-time urgent tak da kredit, 
nanti buat malu je. hehe

Tapi ade yang kate baek guna postpaid.jimatt. mybe around RM200
kalau guna prepaid RM300-RM350
mak aishh, banyak nya.
depend kepada pengguna jugakkan.

ni servey bagi pengguna postpaid or prepaid -tekan sini-
tengoklah pendapat and reaksi mereka. peace :)



18 comments:

apik pehe said...

bagi apik..semestinyer prepaid..hehehe...xder boros sangat

cik ayin said...

urmm..digi macam best..nak tukar jugak ni

Haru Biru said...

jangan ikut orang beb.. ikut ko pya kegunaan la. aku tau ko sekarang tgh hangat bercinta.. mesti banyak guna duit utk topup.. kalo sekarang ko belajar lagi.. aku rasa baik ko guna prepaid.. leh jimat duit ko.. lagipun ..watpe ko nak bazir byk sangat duit masa bercinta..

nti ko dah kje tu.. terserah.. tapi bagi aku prepaid leh jimat banyak... :>

tieha blacky said...

@apik pehe

hehe. memang kekal dengan ng prepaid. hoho. tengs sharing :)

tieha blacky said...

@cik ayin

digi eh ? owh. okey. hehe. tq

tieha blacky said...

@Haru Biru

owh, sekarang memang guna prepaid je. just nak tukar plan yang murah sikit.memang laen orang laen guna. hehe. tq for info.

Si KuCar KaciR said...

alah,guna prepaid pun cool...haha try ah gunaxpax baru.. rasanya 28 per 10 min call...wow! tp,xtahu ah benda lain..huhu^^

Azie Azra said...

kalau nk guna postpaid mcm xmampu pulak. huuu. lagipun skank tde sape nk msg. mentang2 duk jauh. seday..dulu kan, suka kumpul kad prepaid tu. pelik kan hobi? hehe

Onitsuka_hana said...

postpaid kena kuar p bayar..malasnya..

tieha blacky said...

@Si KuCar KaciR

owh. hehe. srang guna xpax. murah2. tengs :)

tieha blacky said...

@Azie Azra

owh. same lah kite suka kumpul kad prepaid tuh. hehe

tieha blacky said...

@Onitsuka_hana

tu la psl. klu to4 kena to4 keluar kan. same je. hehe. prepaid jela kan.save budget sikit.hehe

shiema sufian said...

shiema gune prepaid sekarang. gune postpaid memang 300 sebulan ta ckup. dulu penah gune tapi disebabkan bil melambung 300 lebey. gune la prepaid jugak :)

ABU said...

as salam..abu pakai postpaid celcom..so far ok jugak abu pakai, jimat sbb rate sama ke semua nombor dan tempat..

abu call sabah bejam2 pun murah, call kawan2 dan staff lain urusan kerja..ttp murah..kinda like it..murah..

abu pakai postpaid 50 + intrnet mobile 68.. :D

tieha blacky said...

@shiema sufian

owh,same lah kita. guna prepaid balikk. hehe

tieha blacky said...

@ABU

okey. murah lah klu 50+. jimat nohh. hehe

Kuliketif said...

Panjangkan tempoh prepaid anda Rm80 2tahun.. celkom huhu

link:- http://www.smkpd.com/2011/03/panjangkan-tempoh-prepaid-anda.html _kuliketif

Mohdroslan Awangsenik said...

Prepaid that pays. Jimat+untung +income