June 7, 2011

HB NORSHAHRUL IDLAN TALAHA :)

Okey, cakap pasal sukan jap. hehe. mesti korang dah tahu kan pasal sukan pe kan ? tengok title entry pun dah tahu kan ? sekarang heboh dengan dunia bola sepak. bukan lelaki je fanatik bola, malah yang terlampau fanatik pun ada, ni kategori untuk perempuan lah. ops ! terasa pulak. nevermindlah. Memang saia minat sangat-sangat okey ! Siap orang depan sekali depan tv, kalau bg guys, sedak owh boleh rasa suasana stadium. lepaking kat kedai mamak. sorak ramai-ramai. dushhh. best kot. my mum tak bagi, perempuankan ? so terpaksalah. tak boleh lebih-lebih.  -.- Okey entry ni just untuk NORSHAHRUL IDLAN TALAHA aka MATYOE.hoho.  today 8th June 2011. hari ni dalam sejarah.amboii. today is his birthday taw. aww. genaplah umur superhero The Red Warrior ni 25 tahun ? muda ke tua ? muda tang tang lagi nieh.hehe amboi. mengatai noh.dah kawin lah cik adik oiii.okeylah tak mau cakap panjang. just nak share je hari ni birthday matyoe. hehe. tapi ade orang bajet dia mcam matyoe tau. dia cakap body dia sama macam matyoe. owh okey, lepas tengok memang sama  -.- , xpe x heran body matyoe tuh. HAHA yang penting PENYERANG TRW taw.grr


BIODATA MATYOE |


(siap macam gambar pasport lagi)
  • Norshahrul Idlan Talaha (lahir pada tarikh 8 Jun 1986 di Besut, Terengganu) adalahpemain bola sepak Malaysia yang saat ini bermain sebagai penyerang untukKelantan FA dan pasukan bola sepak kebangsaan Malaysia.
  • Norshahrul telah bermain untuk pasukan muda Malaysia kebangsaan untuk tahun 2004 AFC Youth Championship. Ia juga salah satu Malaysia di bawah 23 pemain yang memenangi 2007 Merdeka Tournament.
  • Pada tarikh 12 Julai 2009, Norshahrul menjaringkan gol pertama antarabangsa senior di perlawanan rasmi melawan Zimbabwe. Dia kemudian mencatat gol antarabangsa pertamanya penuh melawan Lesotho pada tarikh 11 September 2009.
  • Dia adalah sebahagian daripada 2010 pasukan Piala Kelantan MalaysiaNorshahrul memenangi dua anugerah di Anugerah Bola Sepak 2010 Kebangsaan100PLUS-FAM sebagai Forward Terbaik dan Most Valuable Player.
  • Pada bulan November 2010, Norshahrul dipanggil ke pasukan kebangsaan oleh jurulatih Malaysia K. Rajagopal untuk Piala AFF Suzuki 2010. Norshahrul mencatat gol untuk Malaysia waktu itu, satu semasa tewas 5-1 melawan Indonesia dan menang 5-1 atas Laos. Malaysia memenangi 2010 AFF Suzuki Cup judul untuk pertama kalinya dalam sejarah mereka.

Jap2, before tuh nak tnye lah korang, ade dengar tak pasal permainan akan dibeli ? debushhhhh. Kelantan kena beli, kira-kira 8 juta kot. eh saia tak tahu pun. okey. tak benar ke ? kita diam jela.maybe Terengganu akan menang untuk piala FA sempena untuk birthday agung. wahh. okey once again hoho -.- tak suka lah mcm nie. tak tahu kebenaran. kalau result Kelantan menang ? ape orang kate ? kalau Terengganu menang ? ape orang kate. aduiii. macam-macamkan ? xpelah hanya diorang yang tahu. so kita just wait and see ya peeps :) morning -5:04am.adios.


3 comments:

apik pehe said...

hehehe..selamat hari lahir deh walaupon dok jupok lagi..hehe

apik pehe said...

xleh shout ek?

tieha blacky said...

@apik pehe

boleh sgt2. :) apo nieh. pok kea