October 19, 2011

The journey begins

Hello people :)

16 Oct 2011-in my memory. first day class as medical student. InsyaAllah :) 
Yeah, everything going to be okey. Hari pertama ni tak da la doktor rushing nak start belajar. just macam ada introduction je. tu pun untuk subjek physiologi, yang best untuk minggu ni subjek physiology tak da kelas, coz nk rombak jadual lama. hehe. tapi senoir-senoir cakap subjek ni tough. huuuuuu.Tapi hari pertama jugak laa, kami satu rumah TERponteng kelas anatomy -,- serious macam nak marah rasa.  Sebab ada dua pihak yang terlibat tu yang jadi macam ni. Nasib baek doktor praktikal kelas kitaorang cover balik, besttt cikgu tu ajar :) so far so good la.

Setakat ni, kitaorang hanya masuk kelas anatomy je. belajar pun dah agak banyak. Belajar pasal clavicle,scapula, and humerous :) Mulai hari ni kena tidur dengan tulang nampaknya :)) Mula-mula masuk kelas anatomy ni, takut jugak. takut tak paham slank BI diorang. kalau nak dengar tu kena tahan nafas, tak nak termiss satu perkataan dari mulut diorang. haha. Kalau lecture kat Malaysia, boleh dengar sambil tulis, ni kena dengar baru boleh tulis sebab slank diorang laen, contoh nak cakap pectoral girdle, Dr akan cakap bectoral girdle. pronounce P bunyi B. kalau nak pergi hyper pun kena cakap hyber. kalau tak diorang tak tahu nak hantar kat mana. 



Museum of anatomy


Hari pertama :) gelap kott, hehe

7 comments:

Hanis MY said...

Bestnya... All d best ye...

nineyaney said...

gd luck k.chik..6t wt blk top arab hop smap sore dehz *wink

Emirul Firdaus said...

so justin biber jadi justin piper la? O___o
all the best hitam :)

adwafarahin said...

wuwuwu bakal doktor!! :)

Ezad Skytech said...

erk...kena tidur dengan tulang...? tak boleh lena woo..haha...

bakal doktor ni..(^^,)

budak penjara said...

haha...yes..aku menyampah dengar arab cakap mat saleh..btw..kawan2 aku ramai lagi kt sana..klu nk mintak tolong diorng..ckp je..aku leh bg no fon..huhu

Saiazuan said...

uiks, geli tgk bnda tu