October 13, 2011

Alexandria ;)

Hello peeps :)

 Heyy morning people, hari ni lepas solat subuh laju-laju je on laptop,nak update blog, hari ni dah 13 Ocktober, ada dua hari lagi before first class untuk medical students tahun satu start. Serious takut -,- hopefully everthing going to be okeyyy :)

Sebenarnya hari ni nak update pasal pergi jaulah dekat Alexandria  hari tu, seriously Alex memang cantik, jadi bandar perlancongan kat Mesir ni. Tambh-tambah area Alex ni di persisiran Laut Mediterranian. 

Semasa kitorang pergi hari tu, memang lama lah perjalanan dari Zagazig ke Alex, about 3 hours -,- memang penat nak boleh sampai kat sana. Tapi berbaloilah, terbaek !

Rome Theater


suka gambar ni ;p 


kesesakan lalu lintas -,- sempat lagi ambil gambr

okey saya gemuk -,-

my bestever housemate ;p

Fish Market :)

Makanan dekat sini sedap tau ! Harga pun boleh tahan dalam 50LE, 40LE, 30LE
Suasana pun cantek, tepi pantai 

tadaaa, ni la nasi ala-ala aym panggang. BEST !

yang ni tak besttttttttttttttttttt  T.T 
ada yang rasa macam susu basiiiii -,-

muka lapa -,-

area fish market :)

Kubu di belakang, tak igt kubu ape -,-

ditengh-tengah laut

action kamen

kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuda ;p


merenung  macam mana nak balik Malaysia -,-

gambar ni macam tipukan. sumpah cantek tengok dengan mata sendiri

Suasana di kawasan luar - Library terbesar di Asia

Green Plaza :p

Enjoyyyyy, budak-budak je naek benda ni. tapi kami tak kesah, redah je



jalan dari pagi sampai malam. memang penat -,-

babai :)

7 comments:

shiema sufian said...

waaha, untunglahkan dapat fly kan ? btw, u ni pegi tajaan ke sendiri. mostly kalau buat premedic di UPM budak saraan sendiri.kalau tajaan mara dekat pahang kalau tak silap.

apepon goodluck :)

Ezad Skytech said...

sebelum kelas start tu..berjalan2 la dulu kan..nanti da start kelas bz je kan...:D

anyway..gudluck ye..:)

adwafarahin said...

bestnye jln2 kt negara org
ntah bile la time kite wuwuwu T_T

Hanis MY said...

bestnyaaaa ureshii ne...

budak penjara said...

medic alex ke ni??btw aku dulu tnggal kt cairo..tapi blik mesia bulan 10 tahun lps..kwn2 ak kat alex tu masih ramai lagi..

teha said...

syokk gilee !

Saiazuan said...

bestnya tgk dia jejalan :D