November 23, 2011

semua tentang kita

Assalamualaikum ;)

p/s : entry yang panjang lebar, kalau tak nak baca, boleh je terus tekan pangkah. thank you. and entry ni just for you

22 Sept 2011

Hari yang menjadi sejarah dalam hidupku, hidup sebagai seorang student perlu diteruskan. Alhamdulillah, Allah S.W.T bagi rezeki dapat sambung study kat bumi Mesir, bumi yang boleh saya mempelajari tentang ilmu dunia, dan akhirat. insyaAllah. dan semestinya saya akan rindu akan insan yang saya sayang di Malaysia. for sure my family, friends and you :)

cinta jarak jauh ? memang sangat jauh, malah putaran jam kita dah tak sama. beza 6 jam kot. boleh ke awak tunggu saya selama 6 thn ? sy tahu awk boleh, tp sy yakin dlm msa yang sama awk akan jumpa dengan org laen yang baek lagi dari sy. baru je sy 2 bulan kat sini. mcm-mcm masalah dah jadi. mula-mula boleh terima coz we missing each other. hari demi hari, awk bukan awk. x sama macam dulu.

sy thu sejak awk join mytv3. everything change. awk dapat rmai kawan kan ? kawan laki, kawan perempuan. awk rapat kan ? amik gmbar sana, ambil gmbar sini. mcm tak kesah je sy kat sini. n kenapa time sy tnya awk, awk kata xsempat pun nak ambil gmbar, awk bg 2 keping je. tp sy thu, bnyak lagi gmbar awk ambil kan. okey. fine. hanya tuhan saja yang tahu, bila sy gk gmbar tu. tears can express everything. awk lupa jnji kita ? awk dah tak igt saya? lupa sy? and tiap kali sy tnya psl tu, mesti awk marah balik sy. T.T sy col awk letak, sy setiap hari tunggu awk on9, tp bila sy tnya. awk terus off. tinggal sy mcm tu. sejak from that, you tottaly diff. mudah marah, distance make trouble for us. setiap hari sy ngis, think of you. and because of this, sy rasa homesick sgt2. coz sy xboleh tgk awk dengan org laen. cinta sy untuk awk. semakin hari cinta sy semakin tidak dihargai. and sy try berubah, sy tkut awk boring dengan sy. sy control marah sy, emosi sy, semua because of you. smpai sekarang sy tak tahu, siapa sy dihati awk.

memang sy cemburu. cemburu tahap nak mati.  Guys should know how much their girls get jealous every time they like other girls' pictures. awk dah thu kan, sy x suka. why? why? why? okey. sy rindu awk yang dulu, awk igt tak, kalau kita gaduh, awk diam je, awk bagi je sy marah. then, baru awk tnya kenapa kan? sebab awk thu sy ada masalah laen. tp sekarang. bila sy ckp sy ada mslh, awk buat x thu je. :( bila sy perlukan awk, laen yg saya dpt. memang sy kat sini ada bnyak masalah. bnyak2 orang, sy cerita kat awk masalah sy. tp awk dah xnak dengar. sy x thu kenapa. sekarang, bila chat ng awk, sy kena berhati-hati, jaga hati awk. sy tkut awk akan marah sy balik. memang sy muka tebal, mintak tolong kawan2 sy mesej kat awk suh on9, sebab sy out of kredit. mesej ke Malaysia 80sen satu. xpe, for you, sy snggup. sy hbis 20LE seminggu. tu pun untuk mesej yg penting2 je.sedang kan awk xnak pun on9 dengan sy kan. sy rasa sy yg terlebih-lebih.

awk igt x, dulu kita xterpikir pun kita kawan smpai mcm ni, kita igt kita maen-maen, tp ni dah berapa bulan, berapa tahun. semua kita lalui bersama, dulu kalau sy merajuk awk nyanyi kan ? smpai sekarang sy save yang awk nyanyi tu. smpai sekarang sy dgr. tp bila dah mcm ni, bila sy merajuk, sy pulak yg kena marah. sy x thu la. kenapa dan kenapa ? dulu kalau kita gaduh, sy mesti ajak break, awk mesti marah sy. sy pun xnak sebenarnya. saja nak ugut awk. tp bila sekarang, bila sy ckp je mcm tu, awk terus marah-marah sy n ckp okey. bila sy ugut awk, awk x kesah pun. and why you ?

awk igt x, masa first time awk datang rmh sy, datang nk pujuk sy, sebab sy mintak break kan. masa tuh, awk dtg bawak bju chelsea. baju tuh smpai sekarang sy guna. first time kot, friend as my special friend sy kenalkan kat parents sy, alhamdulillah. abah mama sy okey. nasib baek ada both of them yg layan awk. awk igt tak, yang awk datang rumah sy malam yang kita gaduh. kita sama-sama ngis, depan mama sy. sebab sy cemburu. okey sy akui, awk ramai peminat. pleasee la. tolong jaga hati perasaan sy. nasib baek ada mama sy, kita still terus berkawan n masa tu jugak mama sy bg nasihat. awk igt x?

awak igt x, kalau kita keluar mesti baju kita kena sama. even kita x keluar sekali pun, even sy kat mtrik, awk kat shah alam baju kita mesti sama. n wktu rehat kita mesti 3g, x semestinya masa rehat je, everytime kita 3g. everytime kita mesej, everytime kita col. semua kawan-kawan sy kenal awk, and kalau kita keluar sma-sma mesti kita ambil gmbar kan. awk igt x time mlm yg awk pergi ambil sy balik dari matrik,masa tu sy turun kat kb. awk snggup datang dari pasir puteh untuk hntar sy, snggup tunggu dari kul 9 smpai kul 12, tp masa tuh, kita sempat makan mcd je. sebab abah sy dah tunggu. rasa bersalah sgt2. sy mesej awk mintak maaf. and awk kata x kisah. sebab sy awk buat semua tu -,0



awk igt x time kita tgk bola hari tu? time tu kelantan lwn pelita jaya kot. first time sy masuk stadium. n first time tu sy pergi dengan orang yang sy syg. stadium memang rmai orang sgt-sgt. for sure awk very protective. awk tgk orang sebelah hisap rokok pun, awk nak marah. tp kita xsempat nak tngkap gmbar. sebab dah sehari kita keluar, bateri enset pun dah habis. mlm tu memang x plan lansung tgk bola. lepas tuh, x sabar nak pergi tgk bola lagi. tapi hanya impian jela :( tiap kali tgk bola, mesti tringt kat awk, sebab awk ni memang gila bola.

awk igt x, masa birthday sy tahun lepas, simcard awk hilang. memang masa tu sy kecewa sgt2. macam sia-sia je sy dpt col free. tp mlm tu, sy dpt mesej  dari unknown no. this mesej from you, sy masih igt lagi ucapan awk tu, yang awk pesan jangan mudah marah-marah. okey saya dah berubah. saya dah x marah-marah :) memang sy mengaku sy xsuka orng mesej n col sy selalu. sebab tu la sy marah, sebab sy x thu kita serious ni. lepas awk buat something hari tu, memang sy trima awk seadaanya. memang x mesej, x col dalam sehari memang tak lengkap.tp thun ni, sy ajak awk on9 time birthday sy, awk xnak. awk kata awk xnak on9 smpai bila -,0 tabah jela hati sy bila dgr awk ckp mcm tu. hanya Allah yg thu. sy xkesah orang laen tak wish pun. tp sy harap dari awk. it's okey, people change kan, sy try terima.


awk igt x time awk tolong sy siapkan borang nak datang sini. sy rasa awk la orang yg happy and sedih dlm masa yg sama. sebab borang ni kena fax, kita kena pergi cc la. send kat pejabat pos la. barang2 nak datang sini pun awk bnyak tolong sy, smpai hari terakhir before sy gerak ke kl pun, awk snggup skip kelas, dtg rumah n tolong sy pergi ambil laptop. pertemuan kali terakhir between us. okey, kita ngis. setahun awk kita x jumpa. lama kan? and sebelum awk balik, sy sempat masuk rumah n ambil surat yg sy nak bagi untuk awk, sory surat tu sy tulis semalam before tu, and bila sy datang  kat awl balik, sy tgk awk tulis dekat cover buku sy *ILOVEYOUFOREVA. omg. cpt2 sy cover muka sy, sebab sy x suka ngis. sy x suka tgk awk ngis. superman sy kan mana boleh ngis. sy selalu bg ayat ni kat awk. n masa hari tu jugak kenapa awk pakai spek hitam ? xnak bagi sy nmpak awk ngis? sy boleh rasa apa yg awk rasa.

sy rasa kisah cinta kitalah yg terindah. bnyak kita lalui bersama.

tapi itu sudah berakhir. sy pun tak thu apa yg akan jadi lepas ni. okey, sy igt lagi awk jnji, cincin perak yg awk bagi ni awk akan tukarkan ng cincin mas. -,0 sy harap ini akan jadi kenyataan. tp hanya mimpi dan fantasi sy sja.

esok 24/11/2011

last papper kan? all the best youuuu. masa ni la yang sy tunggu2, sebab awk boleh pay attention kat sy. awk boleh dengar masalah sy, tp x. kita dah xda pape, sy mesej awk banyak kali. tp xreply, last skali sy col, bila sy tnya kenapa x bls, n nak buat hal masing2? terus awk letak. n smpai lah mesej awk, yg awk suh sy delete friend awk dlm fb, delete semua gmbar. why ? why ? why ? mcm beasa la, klu sy col, mesti awk xnak ckp. n xnak dgr dah. okey, slah ke sy cemburu? slah ke klu sy cemburu dengan orang yg sy syg?  Allah saja yg tahu. air mata sy dah x berguna, ngis punmcm sia-sia je. lama sy tunggu awk reply. xda jugak. okey sy redha apa yg awk nak. susahkan jarak jauh? susahkan? susahkan kawan dengan orang yg nak berubah? susahkan nak terima orang macam sy?

sy igt kata-kata awk, tiap kali sy ajak break, mesti awk mrah, mesti awk kata sy spoil mood awk nak study. n because of this, sy jaga perasaan awk, sy jaga hubungan kita, takut awk tension nak exam. tp bila esok exam awk dah habis. yg ni yg sy dpt. yg ni ke yg awk nak selama kita kawan? y you ? y you? T.T sy try terima dgn seaadanya. kalau x bahagia dengan sy, sy rela undur diri.sy happy tgk orang yg sy syg happy :) terima kasih cinta. kenangan terindah.

last entry for you dlm kamus hidup saya : selamat tinggal sayang.

saya sayang awk smpai bila-bila, sebab sy syg awk separuh jiwa sy. n susah nak hapus. and cara ni je yg sy mampu nak luahkan, isi hati sy. sebab klu sy col, for sure awk xnak ckp. okey bye. all the best esok ;p

baju kita tetap sama


lepas kita mandi kolam ;p janji nak ajar sy berenang ;/

baju tetap sama

you remember this ?

first time date

tutup semua pintu hati, fokus on study. go girl !

18 comments:

Amni said...

hemm... LDR ni susah dear... tapi kalau ada jodoh, insha allah tak ke mana...

tapi betul.. my fiancee cakap, lelaki kalau popuan cemburu sekali sekala tak pe.. tapi kalau selalu sangat, dia akan rimas..

laki kalau boleh nak popuan yang manja, tak nak yang suka melenting,,,

ada lelaki boleh sabar,, ada lelaki tak boleh.. ada leleki mudah rasa tercabar.. kalau dah tercabar, memang popuan tak boleh nak buat apa dah...

apapun dear,,, all the best untuk hidup akan datang... moga bahagia selalu.. insha allah.. amin..

Juliet_iRa~" said...

sedihnya..

sabar la k..

sy pon xtau nak ckp camne..

just be strong..

awk kena igt..kalo btl dia jodoh awk, insya-Allah 1 hari nti dia pasti mnjadi suami awk..doa byk2 k..

:D

tieykah said...

Bakpo ni sayang?

Hanis MY said...

Kena ingot qada n qadar. Mulo2 memey la sedih sbb kito sayey abih tey n snggup buat gapo jah... Kalu memey jodoh kak pun tupey hepi, tp mungkn bilo blaku gini akey kuat lg smngt nok blaja. Mungkin ado hikmah hak kito tok tahu. Mungkin sapa maso nati kito sero syukur sbb benda ni berlaku. Perancangan allah ni kito tok th. Ingt parents dumoh tu, sbynk mno pengorbanan cik abe tu byk lg pengorbanan mok ayoh kito... Byk2 doa k... Moga pintu hati cik abe tu terbuka n lebih menghargai...

Saiazuan said...

cinta jarak jauh memang mencabar!

trust and loyalty!!!

sy doakn korang bahagia hingga jinjang pelamin.. ;)

Cik Gee said...

beri dia masa. mgkin dia nak penuhkan hari2 dgn kawan2 bila tieyha dah tak lekat kat sisi..

mybe dia ade problem, taknak citer kat tieyha, sbb tieyha sendiri pon banyak problem kan? mgkin dia tak nak tieyha susah hati.

based on my experience, and from what my guy friends always said, perempuan mmg suka fikir banyak2. kadang2 ape yg difikiran myebabkn hbgn itu sendiri jadi keruh.

korang dah jauh skang ni, kena terima bhw slepas ini tiada lagi aktiviti yg dilakukan bersama..

tiada lagi tieyha.

and one more thing tieyha, if its time you guess that he will say gudbye, be strong. coz pertemuan, jodoh, ajal dan perpisahan semuanya di tangan Tuhan.

what you can do right now, focus on ur study.. if not, it'll waste your time coming to mesir. but then, takde ape juga yg tieyha dpt di sana. so, focus okay. be strong!

my apology if what I said hurting u.

sebab dulu gee pon penah cinta jarak jauh... <3

nineyaney said...

be strong k.chik... take care there.. don think too much ukay :)

budak penjara said...

fokus study k.. arab ramai kat sana..jgn tersangkut ngn arab sudaa.haha

Ezad Skytech said...

sabar la ye...

kalau cinta jarak jauh ni memang betul2 menguji kita...

alif haris said...

papepon klu de jodoh tak mana :)

ILA HonEyBuNNy said...

ya..banyak cabaran dan dugaan bila cinta jarak jauh neh...

kesabaran amat di perlukan tau..

cik jiehah シ said...

sabar yep syggg ,.. =')
dugaan sume nim,.. btw, i miss u a lot,. <3

aku_dia_foreva said...

be strong myfren..
cinta jarak jaoh mmg byk dugaan..
just fikir +ve..
maybe ad something yg tjdi..
laki xsume mslh dia akn cter kt kite....
ape2 pom... just be strong..
jgn push sgt dia...

apik pehe said...

walau apa pun..teruskan hidup

Mya said...

stay strong and all d best wishes study kat cna tu :)

teha said...

sabar syg :)

∫êℳå ℋiℳå₩åℛï said...

sabar erk
kalau ada jodoh xkemana
saya tau susah nak terima hakikat ni sebab saya pun dah melaluinya,,,,

nGiau said...

awww sedihnya..sabar saja okay?i know what you feel right now. ya,tida dinafikan long distance relationship mmf susah. pasal tu jg la sya brek dgn ex sja..smpai skg masi single..be strong lady..ada hikmah jg tjadi mcm ni :')