November 9, 2011

Happy Eid-Adha

Assalamualaikum people 

6 November 2011, happy eid-adha to all muslim. Sambut raya di Mesir merupakan pengalaman pertama dalam sejarah hidup aku. serious memang terasa, tapi buat-buat buzy dengan aktiviti laen, stop crying fatiha. -,- bila difikir inilah perngorbanan. kenapa orang laen boleh, dan kenapa aku tak boleh. think positive. sayu hati bila kumpul ramai-ramai dengan takbir hari raya. mama abah imissyou. i been here is for you. i'm feel like crying went abah send me a message - Esok hari raya. Selamat Hari Raya Aidiladha. Hayatilah erti korban yang sebenar, berkobanlah jika ingin berjaya. Bila dapat mesej macam ni, Allah hanya yang tahu. don't cry laaa. Allah beside you.Aku pernah je rasa nak balik Malaysia terus, tak sanggup tinggal kat sini. tapi after crying. i know Allah always my side. i'm get stronger. mama abah this for you. thank you sent me here to know ilmu dunia dan ilmu  akhirat.Everything boleh dapat kat sini, cuma atas diri sendiri. InsyaAllah one day i will become a true Muslim. bukan Islam atas nama saja. 

open house pertama ;p

takbir raya. malam kedua kami berkumpul

we're here like a family

Happy Eid-Adha from Egypt :)



11 comments:

Hanis MY said...

Meriahnyo rayo sano...
Salam aidiladha...

budak penjara said...

best ko raya mesir??make unta dop??hehe

Saiazuan said...

dah hari ke 4 kan?

Selamat Hari Raya Aidiladha
kepada semua Umat Islam Seluruh Dunia
Terutamanya Pembaca Setia Saiazuan Blog (",)

ingat,
berhenti makan sebelum kenyang hehe

Ezad Skytech said...

raya di perantauan...pengalaman manis tu..:)

Mya said...

bestnya ada pengalaman beraya dirantau =)

Juliet_iRa~" said...

wahh raya di perantauan?
msk sendiri ea??
heee

selamat hari raya wlpon da lama berlalu..heee

Papa Mifz said...

rayo di Mesir yer...apo bezo nyer compare di Malaysia..?

alif haris said...

salam aidilahda orag mesir hehe

Iylia Syazwanie Nasharuddin said...

emm..mesti rindu gile kan kat family. kita yang duk malaysia pon dah tak tertahan dah rindunya..huhu~ btw, gud luck kat sana tieha! :)

Far8 budak baik said...

comel gile kauu..
nape tak balik raya kat sini...


setelah aku lama tak berblog..
kau rindu aku takk???
jawab ar..pliss ar kate rindu..
hahaha!

apik pehe said...

hehe..seronoknya dia beraya