April 7, 2012

Minggu yang membuzykan.

Assalamualaikum :)
Fuhh alhamdulillah, lepasla satu minggu yang membuzykan, buzy dengan test, semua subjek ada test dalam minggu ni. JENG! Alhamdulillah, semua dapat dihadapi even ada gemuruh or tak igt. hehe. Practikal anatomy rasa paling cuak. dah la hari khamis, sebelum tu ada test physio , and histo. hari Khamis paling gempak sebab ada dua exam, anat and biochem. Exam practikal anatomy hari tu terasa sedikit frust, first time exam practikal ni, bila sampai depan museum anat, pakai labcoat then kena masuk terus museum tuh, dah la kena kurung dalam bilik dulu. haha. bising gila dalam bilik tu. then sampai la turn budak perempuan Msia pulak kena, memang gelabah cuak gila masa tu, berdebar, then bila kena turn aku, masuk je, dah la pening, nak pegi meja mana pun tak tahu. Nasib baik ada Dr tunjukkan meja, mula-mula gelabah, tgk je specimen atas kerusi tu, tengok jela, nasib baik tahu ape, first dapat right site of first rib - atypical. 

Setiap satu specimen bagi masa dalam 45 saat je. lepas jawab tu, sempat tgk org lain. Terdetik dalam hati diorang jawab ape panjang-panjang ni, then baru la baca soalan Ya Allah ada soalan lain rupanya. -,- aku kalut, tak boleh pikir, Kringggggg loceng berbunyi, dah hbis masa, kena gerak pergi meja lain -,-  Ya Allah, aku pakat tulis je mark area tu, tu la, masuk-masuk bukan nak baca arahan, ni aku siap tutup kertas soalan dengan kertas jawapan. ABUDEN! First specimen dah gelabah, common ada 9 specimen lagi, gelabah nye akuuuuu. calm down! ada satu specimen tu aku dapat sternum, tapi ni sternum yang complete siap skali dengan body and xiphoid process. nak tulis ape ni -,-  dia nak ape? aku jawab je, nasib baik muscle atachment tu betol. Ni dapat liver pulak, okey liver tak da la susah sangat tapi aku ni bila nampak liver, confident gila -,- sampai confident tu la boleh salah. bodohnya aku. -,- soalan senang je. Okey nasib baik ni bukan final. amik pengajaran budak gemuk.

Next test lepas tu, ada test biochem lagi, amik kau 4 tajuk masuk, vitamin paling banyak -,- vitamin dah nak tertukar dah, B2 B3 B6 B12 semuaa campu aduk, Ya Allah bnyak nyaaaaa. Kat sini masing-masing tak sama dapat soalan, aku dapat soalan set E, nasib baik la banyak masuk yang enzyme, tapi ada jugak yang tak dapat jawab. haha exam histo lagi bestttt, siap bukak buku lagi, sorry doc saya sikit tak bukak buku histo. Kadang-kadang kesian subjek histo and biochem, dianak tirikan jarang kot bukak. Tak pe, nanti final sebelum masuk dewan exam, insyaAllah semua ilmu penuh didada. HEHE ;)


 Jadual dah keluar, nerbesssss takutt -,-
 Pray for me and friends! :)

No comments: