February 4, 2012

Winter Break (:

Assalamualaikum peeps (:

Tiba-tiba rasa nak hupdate blogs, hehe. Sekarang ni tengah cuti musim sejuk. Cuti 2 minggu je, okeyla tu. Start cuti from 27 Jan until 6 Feb. aduyaii macam sekejap je. Minggu pertama cuti pun kami dah berjalan sakan. HAHA. first time hidup di negara orang travel sendiri without senior. Tempat yang paling kami nak pergi ialah kat Cairo City Star. haha, nampak sangat jakun, CS ni lebih besar dari KLCC memang boleh hilanglah dalam tu.

Dalam tu memang boleh release tension la, naek baby roller coster. kecil-kecil pun berbisa. memang kuat la menjerit. Naek bumper car part paling best, apa lagiiiiii, tak kira budak ke sape, maen langgar je. Masuk rumah hantu yang tak berapa nak scary, tapi takut je lebih. Then, ajak nak maen ice kakakating. Tapi tu dekat Gelina Mall, aduyaiii, bila sampai sana tgk kecil je tempat dia, lagipun tempat dia terdedah macam tu, kalau jatuh memang malu la kan. HAHA. tapi ramai je yang jatuh. last-last tak maen, sambung shopping. sempat jugak beli satu dress. Mahal jugak kot baju-baju kat Egypt ni, maen ratus-ratus, kalau nak cari yang puluh-puluh memang susahla.

Ni bait Hasanah, kat Cairo kat sini ada masakan Melayu

Ni dekat Ciaro jugak, masa book fair

Ya Habibi Ya Maulana laaah.

CS

peliks

ganas tak? HAHA

 buruk

ni la ckp masuk rumah hantu. HAHA


pakwe aku kat Mesir.

Gelina Mall

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Trip to Alex begins

 Train at Ramsis


Macam dalam cite harry potter tempat dia, hew hew

Masia (:

Angin sempoi sempoi


 Aktiviti memecahkan lemak

With mylove (:

aku budak gemuk

Masa pergi Alex aku dapat jumpa dengan kawan-kawan lama, even tak dapat jumpa semua atlest dapat jumpakan, hehe. thanks to naimi and afifah (: me love you next time, kita pergi holiday sama xoxo

Banyak suka duka  dalam perjalanan ke Cairo, Alex then masa balik ke Zagazig. Alhamdulillah selamat sampai ke kampung halaman kami (:




7 comments:

shiema sufian said...

Shiema ade ramai kawan yang study di mesir belajar medic de yang belajar di tanta university and ade yang stay di alex. Goodluck there. shiema pon nak sambung belajar di oversea waktu master. dip and degree mmg tak boleh sbb dah terikat dgn agreement mara.

maizatul azrina Yaakob said...

bestnye...anyway gudluck yer and jaga diri kat sana...semoga Allah permudahkan =)

budak penjara said...

nmpk len dh gelina mall loni..cty star jarang g??kt pic atas tu ma'rad kitab ke??

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

dah habis cuti? :D

Cahaya Mata @ Nurul Are Inn said...

Wahhh bestnya....

Mr. BLB said...

my cairo:)

AlyNn NyzAa said...

singgah follow blog tiha..all da best :D