January 4, 2012

Happy New Year WOLD 2012

Hello, salam 2012. This year, i'm 20 enough. bila angka 2 di depan, okey, nampak sangat dah BESAR panjang. so, bolehlah plan nak kawin. haha. cehh, mcmlah before 20 ni xpernah nak pikir psl kahwin.hekhek. Bila cakap pasal umur ni, seriously,rasa dah matang. dulu still lagi maen-maen. tambah-tambah terasa bila further study kat egypt. perghhh, jauhnyaa. miscomunication tu beasa je. maybe untuk 3 bulan terawal ni memang sedih giler. tapi bila dipikir, bila dipujuk. ya, aku berkorban untuk masa depan. jangan pikir untk berseronok je, pikir susah dahulu, insyaAllah,something worth waiting for us. 

Permulaan tahun baru ni, Alhamdulillah, dipermudahkan. everything going to be okey.masalah dugaan in 2011 make me stronger enough. semua dugaaaaaan tahun lepas dah tak jadi masalah. terkubur, hanya ambil pengajaran, iktibar dan pengalaman. Rasa tenang,syukur sangat2, teringt bila ditmpa dugaan, aku mngis x hnti2, and sering mempersoalkan, why me?why me?bertalu-talu dugaan aku kena -,- rasa mcm nak gila pun ada. Setiap malam smyg haja, baca quran,xnak pikir masalah ni. seminggu buat sy berubah. bnyak berdiam diri, masa smyg isyak haritu, terasalaen sangat2, semasa sujud, terlintas cahaya putih. Ya Allah,tertanya-tanya aku apa yang aku nmpak,or mybe perasaan aku je. wonder -,- 

SubhanAllah, besar sungguh nikmat Allah, lepas kejadian tu, terasa tenang hati ni.semua masalah dah x igt,i'm back to normal.  Kebetulan keesokkan hari aku pergi Tanta, kat situ, okey,tak boleh nak gmbar perasaan ni.Allah je yang tahu. bertapa bertuahnya aku rasa bila dapat pergi dekat wali-wali Allah sembahyang,tengok semua makan-makan sahabat nabi, yang penting aku dapat cium tapak kaki dan janggut Nabi Muhammad SAW. Betapa bertuahnya rasa, tengok sekeliling masjid,makam,rasa xnak balik je zagazig.

Semua ni Allah nak uji kan? bila kena dugaan ni,  aku nak suruh semua orang paham perasaan aku. sebab? untuk apa? setiap orang ada ujiannya. Bila tengok orang laen yang hilang 10 dolar, hilang dult beribu-ribu.yang paling perit hilang orang tersayang. tabahnya orang tu. sebab tu Allah uji, Allah tahu dia kuat. lepas hari tu, baru aku terpikir, Allah sygkan aku, Allah nak aku dekatkan lagi dgnNya T.T serious terasa perubahan lepas kejadian tu.

Tambahan tu, kami sempat pergi Tanta, sempat jugak banjirkan Tanta, nangis. respectla abg haziq, even nmpak dia beasa, cara dia bagi ceramah ke apa. wow! terpegun. thanks to him, bawak kami ke Tanta ni. bila datang sini, aku tgk bukan cara sembahyang,doa, baca quran je yang dpt mendekatkan diri dengan Allah tp kat sini aku dpt tgk mcm2 aktiviti. islam kan universal. subhanallah ;)

ni la tapak kaki Nabi Muhammad SAW

bila tengok kecik je kan? bila tanya abg haziq,dia ckp nabi akan tgk sama je dengan manusia laen, takda beza nya. bila berdiri sama tinggi, duduk sama rendah.

dalam ni ada janggut Nabi Muhammad SAW

rasa nak nangis bila dpt junjung and cium benda ni. subhanallah.

ni kain yang lilit kat leher, panjang x silap dalam 9m dan 20 meter. besarkan 

tasbih, alaaa panjang tak igt berapa -,-

housemates ;)

myself.

video tak boleh upload, tidak boleh tgk aktiviti diorang lepas semayang. hmm

btw, selamat menyambut tahun baru. hope tahun ni dapat jadi anak yang soleh, dan berubah kearah kebaikan. nak kawin cepat-cepat. hee. AMIN. 


9 comments:

tieykah said...

oit,bru 20.pikir sal nikoh doh

Happy New Year syg:D

take good care of urself.dok tempat ore tu,pndai2 bwk diri

ingat Allah selalu

Hanis MY said...

subhanallah... bestnyaaa... selamat tahun baru semoga setiap hari mendapat rahmat dan berkat dari-Nya... jago diri molek...

Ezad Skytech said...

dapat tengok semua tu dari jarak dekat...subhanallah...bestnya...:D

Juliet_iRa~" said...

selamat tahun baru!hee..

seronoknya dpt melawat tmpt tu..:)

20 time belajar..xleh kahwin lagi..heeee

Papa Mifz said...

seronok nye dapat tgk semuo tuh...

budak penjara said...

dik..gano dok mesir loni??hehe bla blik mesia??

Far8 budak baik said...

wehh budakkk..
add fb aku bolehh tak??
aku paksa..hahaha

budak penjara said...

nk blik mesia oyk dik..nk krim cekelat..haha

budak penjara said...

dik dok zakzik kn??nati g cari atikah mamat ngn shazwani azeera..saim sy tu medic zakzik gak..dalam tahun 3 or 4 gtu la..ore kelate gak