November 13, 2012

Malaysia Part 2

Assalamualaikum people :)

Sekarang dah hampir sebulan berada di bumi Mesir setelah bercuti pulang ke Malaysia selama 2 bulan lebih. Masa dekat Msia memang habiskan masa betol-betol. Spend time with families, friends and love, Hihi. Jadi tak sempat menyempatlah nak update blog ni. Even dah berada di Mesir, still nak continue update masa bercuti kat Msia hari tu, hekhek. Biar rasa fresh fresh lagi kenangan itu berlalu. Hehehe.

Continue dengan Raya 2012 :

Raya tahun ni happening dari tahun yang lepas-lepas, pertama sebab ni kali pertama pulang setelah setahun berada di perantauan. Hehehe. Next, dapat kumpul ramai-ramai 1 family, Tambah-tambah mama abah baru balik je umrah, rumah yang lesu semasa ketiadaan mereka, kembali ceria. Banyak je cerita dari mama & abah. Then tahun ni ada orang tu bagi baju rayaaa, Cantik! Thankyou awak. 

Raya pertama macam beasa, kami semua yang anak-anak abah & mama yang belum berkahwin ni akan pulang ke kampung Pasir Hor, Kota Bharu. Beasanya pada hari pertama akan ikut abah mama nenek semua pergi beraya rumah saudara mara. Hmm macam beasala kan, bila raya barulah nak jumpaaa. Oh Ya Allah, semua masing-masing dah tinggi, dah jadi bapak orang siap. Ada kawan time hingusan dulu dah siap ada anak -_- . Hmm duduk jauh sangat berita tak sampai, Hehe, Btw, Selamat Pengantin yang tak berapa nak baru dah, & tahniah dah ada baby :) Jadi bapa dah eh kau jang.




Then, the next day, time ni mama abah semua orang sibuk beraya, Aku je duduk dekat rumah. Bila pikir-pikir time ni je nak jumpa kawan-kawan yang lama tak jumpa. Then, ajak la driver of the heart keluar beraya. Sempat pergi 3 buah rumah jugak walaupun kereta macam sardin dalam tin, even masuk jalan pintas pun, sesak. Aik, sakan betol beraya. The next day, Open House babeh, masa yang paling ditunggu-tunggu, sebab ramai kawan datang rumah. Disebabkan hanya 3 orang je anak abah & mama yang tinggal, semua kawan-kawan yang datang majoriti kawan kami. Hehehe. 



















Bila dah lepas buat open house tu, bagi aku dah selesai lah rayaaa, semua orang keluar, tinggal aku dengan adik je. Tapi hari tu kawan aku dari Sabah cakap nak datang, You are welcome sayang. Tapi kenapa datang lepas open house, lagi pun kat rumah takda orang, tidak boleh jumpaa parents i. Hmm, nevermind. disebabkan datang mengejut, banyak masa dihabiskan dengan benda yang tak pernah kami buat, Hahaha, Selapas tgk Karoot Komedia Rayaa, siap menunggang motosikal kot pergi kedai depan. Dah la berjubah masa tu, Desperate sangat semuaa kereta orang guna. Hehe. Selepas habis raya dengan family, kawan-kawan, dengan tersayang, kita beraya dengan tv pulak ;p Hehehe....

Itulah kenangan raya pada tahun 2012! Thankyou guys for a sweet moment. Sekian.



1 comment:

Arjuna Silvera said...

nice entry..tentu banyak kenangan yea...