August 1, 2011

puasa puasa puasa

Assalamualaikum peeps :)

Hari raya puasa pertama dah kena ujian. AMIN. semalam kami semua bukak puasa dalam romantik, ditemani lampu minyak tanah emengency. Dalam pukul 6.30 petang semalam, masa tu jugak la takde api elektrik. hukhuk. kesian. makan pun sekadar alas perut je, tak nampak makanan. nanti gaga tak pasal-pasal capai benda laen. hikhik. even makan alas perut pun, tapi lauk-pauk still habis. kucing sungguh la kan. hikhik. 

Lepas bukak puasa tu, alahai, tak de api lagi. panas la macam ni. dah la gelap nak mati. aduyaiii. semalam sedih tak dapat semayang terawih -.- masa kat rumah ni la nak tunai semayang terawih dengan famyli. laen-laen mase susah pulak. Tak tahan dengan suasana gelap menyelubungi kami.haha, kami pergi qada bukak puasa semula. 

Pukul 12 pun still tak de elektik lagi. ni dah lebih ni.ape lagiiiii. kamii balik kampung la. baru puasa pertama, dah balik kampung. hikhik. malam tu memang tido lena, sejuk gilakk. tambah-tambah dapat tido dengan kucing tokma. eiiii. geramnyeee.time sahur la paling best :) makanan banyak. aku bantai je. setengah orang makan sikit mase sahur, tak lalu la kan. tapi aku tak, makan banyak. udang sebesar lengan. *okey dah part menipu dah ni. hikhikhik. chow chin chau :) 

SELAMAT BERBUKA PUASA SEMUA

p/s : hari ni nak makan ikan sembilan masak merah. heeee :)

5 comments:

ïêmå å¢klê§ said...

amboi, lahap bukan maen....
hihi..
puasa tau panas2 ni..
ish3

Far8 budak baik said...

hahahaha kesian gile...
tu lahh sape suruhhh
tak bayat bil..hihi
pastu jgn balik kmpung awal2..
tak feel sgt raye nnti...
hik3

ebak_rahimi said...

dugaan molet tiha dih...... tkpo ado 28 hr g nop smaye traweh...

tieykah said...

hahahahaha.

wat mari sket ikan sepuluh tu

She's Gee said...

biar blackout skang.. jgn blackout ari ngaye nanti... tragiss wooooo... ^^